Kredittkort eller forbrukslån?

Sammenlign kredittkort online med oss

Kredittkort og forbrukslån gir begge muligheten til å ta opp mindre lån med kort løpetid, men det er stor forskjell på å velge den ene løsningen fremfor den andre.

Det er dog viktig å si at ingen av løsningene er bedre enn den andre, men at det rett og slett avhenger av dine behov, ønsker og din økonomiske situasjon. Her ser vi nærmere på forskjellene mellom kredittkort og forbrukslån, og vi gir deg en guide til hvilken av løsningene som er den riktige for deg.

Fordeler ved kredittkort

Med et kredittkort må du kun bli godkjent én gang til å låne penger, nemlig når du får kredittkortet ditt. Her blir du godkjent til en viss kredittgrense som deg og selskapet blir enige om – f.eks. 10.000 kr. Da har du fremover alltid muligheten til å bruke 10.000 kr. mer enn hva som står på kontoen din.

Med et kredittkort kan du nemlig betale ”forsinket”, hvilket vil si at pengene først blir tatt fra kontoen din 30 dage etter kjøpet. Derfor har du typisk 30-60 dager på deg som er helt rentefri og avdragsfri, og har du pluss på kontoen igjen etter denne perioden, da er det faktisk helt gratis å låne.

Se hvem som tilbyr kredittkort på 10000 kr. her.

Fordeler ved forbrukslån

Et forbrukslån må du derimot søke om hver gang du har tatt opp et nytt, og derfor er det en litt mer tidskrevende prosess. Til gjengjeld kan du vanligvis låne mye større beløp, nemlig helt opp til 400.000 kr, og du kan få en løpetid som er f.eks. 5 år lang.

Her er det som regel ikke noen avdragsfri eller rentefri periode, men ofte er renten på forbrukslån lavere enn på kredittkort, og derfor blir det typisk billigere dersom du ikke kan nedbetale i løpet av 30-60 dager.

Hva er det riktige for deg?

Vil du ha muligheten til å låne små beløp relativt ofte, som du også betaler tilbake igjen på kort tid, da er kredittkortet det riktige valget. Men husk på at det kan bli dyrt dersom du ikke skaffer pengene innen den rentefri perioden, og derfor bør du være sikker på at du klarer å håndtere denne fristelsen.

Vil du i steden låne litt større beløp og ha lenger tid på nedbetalingen, da bør du velge forbrukslån. Her har du også en type innebygd sikkerhet fordi du må søke hver gang du skal ha et nytt, og derfor har større kontroll over ditt forbruk.