Å ta opp lån som lærling

Sammenlign kredittkort online med oss

Som lærling har du allerede en viss inntekt, selvom den selvfølgelig ikke er like høy som den jobben du forventer å komme ut til. Derfor finnes en del selskaper som kan hjelpe deg med å ta opp et lån som lærling til presis det du har behov for. Få overblikk over dine muligheter her.

Trenger du et lån som lærling?

Her kan du sammenligne selskaper der aldersbehovet flere steder bare er 18 år. Søk gratis og uforpliktende:

Det kan være vanskelig og tidskrevende å få overblikk over lånemarkedet på egen hånd. Det finnes nemlig veldig mange muligheter å velge mellom, og alle tilbyr noe forskjellig. Men det er dog utrolig viktig å bruke litt tid på å undersøke markedet og sammenligne de forskjellige muligheter, fordi det i siste ende kan spare deg for mye penger. Det kan være stor variasjon i renten du får hos de ulike långivere, og derfor er det verdt det å investere litt tid i prosessen.

Her på siden har vi gjort en del av jobben for deg for å gjøre det enklere å finne frem til det best mulige lån som lærling, student mv.. Vi har samlet en oversikt over alle de forskjellige långivere som tilbyr lån til unge, slik at du fort kan få overblikk. I listen over kan du identifisere de selskaper som er relevante for deg. Her er det selvfølgelig viktig at du velger noen som oppfyller dine behov ift. beløp og nedbetalingstid, samt at du kan oppfylle de krav som selskapet har.

Se også kredittkort for studenter her.

Når du har utvalgt et par selskaper, minst 2-3 forskjellige, kan du følge denne trinn-for-trinn guide:

  1. Sjekk selskapenes sider for å sikre deg at du oppfyller deres krav, og at de oppfyller dine behov
  2. Send inn en uforpliktende søknad online ved å fylle ut ønsket beløp, nedbetalingstid samt noen personlige opplysninger
  3. Få dine gratis og uforpliktende tilbud
  4. Sammenlign de forskjellige tilbud ved å se på den effektive renten og øvrige vilkår for å finne det som er best og billigst for deg
  5. Godkjenn med BankID og få råd til det du har behov for

Sørg for at du oppfyller alderskravet

Hos alle selskapene vil du se noen krav, som du må oppfylle. Dette har selskapene for å følge lovgivningen samt for å sikre seg selv mot dårlige betalere. Én av disse krav er alderskravet, og dette er nettopp relevant når man snakker om lån til lærling. Du må nemlig være oppmerksom på, at du som minimum må være 18 år for å kunne ta opp et forbrukslån online. Men mange selskaper har faktisk et høyere alderskrav, gjerne 23 eller 25 år. Så din alder kan altså avgjøre hvor mange muligheter du har for å låne som lærling, og dermed også hvilken rente du kan få.

I tillegg må du være oppmerksom på andre vanlige kriterier som:

  • Krav til norsk statsborgerskap
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Fast inntekt av en eller annen størrelse

Ofte vil din lønn som lærling være nok til å bli godkjent hos en lang rekke långivere, spesielt hvis det er snakk om mindre eller mellomstore beløp. Du bør alltid sikre deg at du har plass i budsjettet og tilstrekkelig rådighetsbeløp til å betale den månedlige nedbetalingen for å unngå dårlig gjeld.